marți, 25 februarie 2014

25 februarie 2014

Se spune ca martea sunt trei ceasuri rele, iar astazi cred ca cel mai bine le-au simtit cei din PSD. 

Rusia a mobilizat nave si trupe speciale pentru o eventuala interventie militara in Crimeea - dar nu se mira nimeni -, presedintele Ucrainei nu este de gasit, formarea unui Guvern a fost amanata, dar Vitali Kliciko (fost campion de box) s-a anuntat candidat la alegerile prezidentiale. Opozitia din Turcia solicita demisia premierului Racep Tayyip Erdogan, pe fondul unui scandal de spionaj, despre care acesta spune ca e o inscenare. Barack Obama spera (doar atat) in semnarea unui acord in Afganistan, in acest an. CE (Comisia Europeana) a stabilit o prognoza de crestere a economiei Romaniei pe anul 2014 de 2.3%. Facebook scoate adresele alea de e-mail (oricum nimeni nu le-a folosit).

In tara, of, in tara s-au intamplat destule, dar plictisitoare. DNA a cerut inceperea urmaririi penale a fostului ministru de Finante, Daniel Chitoiu, care ar fi dat o ordonanta de urgenta ca sa schimbe conducerea ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara), pentru a fi protejate interesele Carpatica Asig. In acelasi dosar, Dan Rusanu, presedintele ASF si ala cu un salariu de 14.000 de euro/luna, a fost arestat. Traian Basescu a anuntat ca el castiga, oficial, doar 6706 lei/luna (dar nu cred ca ii plange cineva de mila). Victor Ponta a tinut un discurs in care ii ruga pe cei de la PNL sa mai stea la guvernare alaturi de PSD, asta dupa ce senatorii PNL nu au votat doua proiecte de lege ale PSD si, probabil, si-a dat seama ca mai are nevoie de ei. Legea Educatiei se schimba din nou: clasa a IX trece la liceu si durata invatamantului obligatoriu creste la 11 ani. Se anunta o noua scumpire a carburantilor.

Deciziile importante se iau mai bine pe intuneric, femeile insarcinate nu ar trebui sa ia paracetamol, carnea mai bine o faceti pe gratar, iar un zimbru va fi eliberat in Muntii Tarcau. Cineva face escrocherii pe Facebook cu numele Andrei (cantareata), HTC si Nokia au ras de Samsung Galaxy S5. Fashion TV nu vrea sa mai transmita in Romania.

A, si astazi a avut loc cea mai puternica explozie solara din 2014.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu