joi, 11 septembrie 2014

11 septembrie 2014

Poza zilei e facuta in New York, unde doua coloane de lumina au fost aprinse pentru a comemora 13 ani de la atacurile de la 11 septembrie 2001.

Situatia in Ucraina este in continuare critica:  Noile sanctiuni impotriva Rusiei vor fi aplicate maine, iar Kremlinul spune ca a pregatit noi masuri de retorsiune. Zece tari arabe se alatura SUA pentru combaterea gruparii Stat Islamic.

Rovana Plumb spune ca de la 1 ianuarie 2015 pensiile vor fi indexate cu 5%, conform legii si ca prioritatea Guvernului este crearea 700.000 de slujbe pentru tineri. Congresul PSD se reuneste la Alba Iulia pentru a valida candidatura lui Ponta la prezidentiale. Neagu Djuvara spune ca orice tanar nu se duce la vot e un las. Guvernul a platit, din 2012 si pana in 2014, aproximativ 900 de milioane de lei drept restante salariale bugetarilor carora le-au fost reduse salariile in 2010 si care apoi si-au castigat drepturile in instanta.  Omul de afaceri Catalin Chelu, condamnat la 6 ani de inchisoare, este dat in urmarire nationala. 

Stratul de ozon se reface, insa urgenta ramane incalzirea globala,  persoanele cu grupa sangvina AB ar putea suferi de probleme de memorie la batranete, trebuie sa facem mai multa miscare. 

Nimeni nu stie ce este o obligatiune: un titlu de valoare care atesta calitatea de creditor a detinatorului ei fata de emitent, emitentul obligandu-se sa platesca detinatorului obligatiunii o suma anuala fixa, numita cuponul obligatiunii, pe intreaga perioada de valabilitate a acesteia.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu