joi, 4 septembrie 2014

4 septembrie 2014

Poza zilei e facuta la Muzeul de Arta Contemporana din Chicago, Illinois. 

Situatia in Ucraina este in continuare critica: Presedintele ucrainean, Petro Porosenko, a anuntat ca un plan pentru un armistitiu in estul separatist al Ucrainei urmeaza sa fie semnat vineri. Criza din Ucraina ajuta SUA sa slabeasca UE. Washingtonul pregateste noi sanctiuni vizand Moscova, in coordonare cu UE. Epidemia de Ebola ia amploare.

PSD a fortat excluderea din CGMB a trei consilieri, incalcand propria OUG a traseismului. Juncker a audiat-o pe Corina Cretu pentru postul de comisar european. Anca Boagiu a declarat ca premierul Victor Ponta este pasibil de plangere penala pentru modul in care a facut propunerea pentru nominalizarea comisarului european. Victor Ponta i-a cerut ministrului Agriculturii sa identifice o noua tinta pentru reducerea TVA.

Euro a coborat la minimul ultimelor 14 luni fata de dolar, BCE a redus dobanda cheie la 0.05%, un nou minim istoric. Mariah Carey a demarat procedura de divort, Calea Lactee face parte dintr-un super-roi galactic, care a primit un nume hawaiian.

Nimeni nu stie sa faca galuste cu prune: Se spala prunele, se sterg si se taie in jumatati, se pun intr-o farfurie si se pudreaza cu 2-3 linguri de zahar, se spala cartofii si se pun la fiert intregi, nu se curata. Se topeste untul intr-o tigaie si se adauga pesmetul. Se rumeneste, pe foc mic, pentru cateva minute. Cand capata o culoare aurie, se stinge focul si se adauga zaharul, se amesteca bine si se lasa sa se raceasca complet. Se curatacartofii, se dau prin razatoarea cu gauri mici, cand piureul obtinut ajunge la temperatura camerei, se adauga ouale, sarea, faina si grisul si se amesteca. Se umple o oala cu apa si se pune la fiert, cand incepe sa fiarba, se adauga 1 lingura cu ulei, cu mana usor umeda, se rup bucatele din aluat carora se da o forma aplatizata, se pune in centrul fiecareia cate o jumatate de pruna, apoi se inchide aluatul si se da o forma de galusca, se pun galustele in oala, cate 3-4 deodata, si se fierb pana cand se ridica singure la suprafata, se scoat cu o paleta cu gauri si se pun direct in tigaia cu pesmet, se rotesc pe toate partile, astfel incat sa fie perfect invelite in crocantul pesmet.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu