luni, 1 septembrie 2014

1 septembrie 2014

Poza zilei e facuta pe podul Henley Street in timpul celebrarii anuale Boomsday din Knoxville, Tennessee.

Situatia in Ucraina este in continuare critica: Ucraina se afla in fata unui "mare razboi" cu Rusia, in care pierderile vor ajunge la zeci de mii de morti, a declarat ministrul ucrainean al Apararii Valeri Gheletei, NATO va lua masuri pentru ca mii de soldati sa poata fi mobilizati rapid in estul Europei, pentru a fi "mai vizibila" si a "lovi puternic" daca va fi necesar, a promis secretarul general al Aliantei, Anders Fogh Rasmussen.

Senatul a adoptat proiectele de lege privind amnistierea pensionarilor si a mamelor care au primit sume necuvenite din vina functionarilor si a aprobat scutirea de plata unor sume pentru cadre didactice. Un deputat PSD propune, printr-o initiativa legislativa, introducerea votului obligatoriu. Departamentul pentru Energie cere CE sa amane cu 2,5 ani liberalizarea pretului gazelor pentru populatie.

 UE ar putea interzice exporturile de gaze si sa limiteze consumul industrial, rubla a atins un nou minim fata de dolar. Pozele indecente ale unor vedete au fost facute publice dupa ce au fost furate de pe iCloud, ridicand temeri privind securitatea fisierelor.

Nimeni nu stie sa faca supa de rosii: se taie marunt ceapa, morcovul, telina si pastarnacul, se pun la calit in ulei de masline, cu putina sare, intr-o oala cu capac, se adauga usturoiul zdrobit, se adauga 1,5 l de apa si lasa legumele sa fiarba. Dupa 15 minute se pune dovlecelul taiat bucatele si rosiile decojite, taiate in bucati potrivite, se potriveste de sare, adauga piper, dupa gust, si o frunza de dafin, se lasa sa fiarba, se adauga sucul de rosii si bulionul in care au stat rosiile, se adauga verdeata din belsug.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu