miercuri, 2 iulie 2014

2 iulie 2014

Poza zilei e facuta in Kuala Lumpur, unde un barbat se roaga. 

Situatia in Ucraina este in continuare critica, Dmitri Medvedev anticipeaza o criza a gazelor in toamna pentru ca Ucraina nu plateste gazele si restantele sunt enorme, Rusia a interzis importurile de carne de vita din Romania, pentru ca, spun ei, la noi in tara e o epidemie a bolii vacii nebune. Dmitri Rogozin, vicepremierul Rusiei, spune ca acordul de asociere Moldova - UE incalca drepturile locuitorilor Transnistriei. Nicolas Sarkozy, eliberat dupa circa 15 ore, denunta "instrumentalizarea politica a justitiei". Miscarea islamista Hamas spune ca Israelul va plati pentru "crimele hoardelor de colonisti".

Simona Halep s-a calificat in semifinale la Wimbledon, norma didactica micsorata cu 2 ore pe saptamana, pe acelasi salariu, pentru profesorii cu peste 25 de ani vechime si grad didactic I, doctorat cu frecventa redusa si posibilitatea inscrierii in universitati peste cifra de scolarizare sunt cateva dintre noutatile din invatamant, valabile din toamna. CSAT aproba intrarea si stationarea in Romania a unor forte si mijloace din Armata Canadiana si participarea Romaniei in Afganistan cu pana la 200 de militari, 50 de politisti si jandarmi. Numirea lui Marian Sarbu la Autoritatea pentru Supraveghere Financiara este neconstitutionala. Radu Mazare a verificat carele alegorice pentru carnavalul de la Mamaia si sunt mai spectaculoase ca anul trecut. 2500 de salariati de la CFR Marfa vor fi disponibilizati. Romeo Stavarache a fost suspendat de Prefectura Bacau din functia de primar. Romanii vor fi obligati sa-si dea datele de identificare pentru cartelele de telefonie pre-pay.

Oualele si piperul sunt bune pentru sanatate, Facebook este investigata in Marea Britanie in cazul manipularii emotiilor utilizatorilor sai, Batman implineste 75 de ani. Stresul este la fel de molipsitor ca raceala. 

Nimeni nu stie sa faca tiramisu: albusurile se bat spuma. Separat se bat galbenusurile cu zaharul si esenta de rom pana se formeaza crema, se combina crema de galbenusuri cu branza mascarpone, se pun albusurile, se amesteca pana se obtine o crema omogenizata, se prepara cafeaua, se raceste si se amesteca cu putin coniac, se insiropeaza piscoturile in cafea, se aseaza unele langa altele, intr-o tava, se aplica un strat de crema, inca unul de piscoturi si tot asa, ultimul strat fiind de crema, se presara pudra de cacao si ciocolata rasa pe ultimul strat de crema, se pune la rece pentru cateva ore. 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu