marți, 29 iulie 2014

29 iulie 2014

Poza zilei e facuta in Gaza, unde pompierii au stins un incendiu la cea mai mare centrala de electricitate, lovita de bombardamentele israeliene.

Situatia in Ucraina este in continuare critica: UE a aprobat o serie de sanctiuni economice impotriva Rusiei, SUA acuza Rusia ca a efectuat teste nucleare, Ungaria vrea sa faca transporte aerian combustibil nuclear din Rusia.
 
Victor Ponta si-a lansat candidatura la alegerile prezidentiale, care au primit 192.4 de milioane de lei pentru organizare, inundatii in sudul tarii, o masina plina cu oameni a fost luata de ape, pana acum bilantul total este de 2 morti si 3 disparuti, sute de oameni sunt evacuati in judetul Gorj, un tren a deraiat din cauza unei viituri in Arges: 4 persoane, ranite. Fostul ministru de Finante Mihai Tanasescu a fost audiat la DNA in dosarul privind negocierea contractelor licentelor IT pentru scoli. Consiliul Europei spune ca sistemul financiar din Romania e vulnerabil in fata fenomenului spalarii banilor. Mai multe active Termoelectrica, incluzand centrala Doicesti au fost vandute pentru 13,8 milioane de euro. Autoritatea pentru Supraveghere Financiara va fi spijinita de Banca Mondiala pentru a deveni mai eficienta.

Rosiile sunt bune pentru sanatate, trebuie sa facem mai multa miscare, telescopul spatial european Gaia a devenit operational, robotul Opportunity a stabilit un nou record mondial de distanta parcursa in spatiul extraterestru.

Nimeni nu stie sa faca martipan: se incalzesc 2 l de apa si se toarna clocotita peste migdale, se lasa 10 min, se incalzeste cuptorul la 100 de grade C, se strecoara migdalele si se tin 30 de secunde sub jet de apa rece, se decojesc migdalele si se introduc la cuptor sa se usuce, se lasa 20 min la 100 de gradese racesc si se toaca fin, se adauga zaharul, albusurile de ou si zeama de lamaie, pana se obtine o pasta de consistenta unei plastiline.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu