miercuri, 23 iulie 2014

23 iulie 2014

Poza zilei e facuta in Gaza, unde o femeie a aruncat o piatra in Marea Mediterana in semn de protest fata de actiunile Israelului. 

Situatia din Ucraina este in continuare critica: doua avioane militare au fost doborate. Conform declaratiilor Crucii Rosie, confruntarile militare din Ucraina constituie razboi civil. Un avion de pasageri s-a prabusit in Taiwan. ONU lanseaza o ancheta asupra ofensivei israeliene din Fasia Gaza. Doi militari americani sunt acuzati de violarea unei romance in Italia, iar SUA cer repatrierea suspectilor lucru care a starnit tensiuni intre Roma si Statele Unite. 

Traian Basescu(care a trimis legea CAS spre reexaminare Parlamentului) spune ca reducerea CAS creste riscul ca la un moment dat sa incepem sa amanam plata pensiilor si CAS poate fi redus de la 1 ianuarie, in replica, Victor Ponta a spus ca legea CAS va fi iar votata de Parlament, iar din 2015, "Basescu poate face cel mult ani de inchisoare". Tribunalul Bucuresti dispune din nou arestarea lui Nicusor Constantinescu, presedintele suspendat al CJ Constanta. Guvernul amana transferul programelor de sanatate (pentru a evita si efecte "mediatice si politice") si a modificat Legea ANL (tinerii pot cumpara case si in rate sau cu credit garantat de stat), marmura de pe treptele intrarii in Senat, reconditionata pentru peste 160.000 de lei. Adrian Nastase poate fi eliberat conditionat, insa decizia nu este definitiva si poate fi contestata. Romania va gazdui Olimpiada Internationala de Astronomie, in august, la Suceava. 

Semintele din pepenele verde sunt bune pentru sanatate, timisorenii vor sa intre in Cartea Recordurilor cu cel mai mare pod construit din PET-uri, Snoop Dogg a fumat canabis in Casa Alba, elefantul are cel mai performant nas din regnul animal, anestezia epidurala din timpul travaliului scade riscul de depresie postnatala.

Nimeni nu stie sa faca ravioli de casa: ouale se bat cu sare, se adauga faina pana obtinem un aluat ce poate fi intins cu sucitoarea, pieptul de pui se taie cubulete, ceapa se toaca, se adauga pasta de rosii, se condimenteaza si se inabusa la foc mic cu capac 10 min, se paseaza, se presaram masa cu faina si se intinde foaie, se taie cu un pahar, se pune bucata in forma, umplutura si se inchide forma, se pune apa cu sare la fiert, cand clocoteste se pun pastele, se fierb 10 min si se scot, se trec pe sub jet de apa rece, se lasa la scurs. Se pune in wok carnea ramasa, se taie cubulete jumatate de piept de pui, se pune usturoiul pisat, pasta de rosii si un pahar de apa, se lasa la fiert pana scade.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu