marți, 22 iulie 2014

22 iulie 2014

Poza zilei este cu o furtuna de nisip care s-a abatut asupra orasului Phoenix din Arizona si e facuta de fotograful Mike Olbinski.

Situatia in Ucraina este in continuare critica: UE decide joi noi sanctiuni impotriva Rusiei. Ministrul austriac de Externe a spus ca Uniunea va pregati masuri in domeniul apararii. Companiile aeriene Tarom, Air France, Lufthansa, Delta, Air Canada, EasyJet au decis suspendarea zborurilor spre Israel, din cauza rachetelor lansate de militanti Hamas. Cand s-a uitat in ochii lui Vladimir Putin, vicepresedintele SUA, Joe Biden, i-a spus ca "nu are suflet", presedintele Rusiei i-a raspuns ca se inteleg reciproc. 

Premierul Victor Viorel Ponta a folosit in prezentarea bilantului la doi ani de activitate un infografic publicat in Ziarul Financiar, fara sa citeze sursa. O furtuna a pus la pamant 55 de hectare de padure, in judetul Suceava, exercitii NATO la Constanta, Victor Viorel Ponta a explicat intr-o conferinta de presa cum poate fi acoperita reducerea CAS (contributii din noi locuri de munca, TVA din noi investitii, insolventa) dar a plecat rapid cand jurnalistii au pus intrebari. Presedintele suspendat al CJ Cluj, Horea Uioreanu, ramane in arest. Alianta electorala formata de PDL si PNL pentru prezidentiale se va numi Alianta Crestin Liberala. Cod galben de ploi si inundatii in 27 de judete din tara. 

Conversatiile cu persoanele necunoscute ne fac mai fericiti, romanii sunt cei mai expusi din UE sa-si piarda locurile de munca din cauza automatizarii activitatilor, Facebook creeaza o functie de "Salvare", care permite o vizionare ulterioara a continuturilor. Actorul Zac Efron a fost desemnat cel mai sexy barbat al anului 2014, iar Robert Downey Jr e cel mai bine platit actor de la Hollywood, cercetatorii testeaza un sistem pentru a cultiva legume si fructe pe Luna si pe Marte.

Nimeni nu stie sa faca sufleu de rosii: se taie „capacele" rosiilor si se scobesc, in interiorul lor se presara putina sare, se aseaza pe o farfurie cu partea scobita in jos, pentru a se scurge, se pune la fiert continutul rosiilor, pana cand sucul se evapora, se topeste untul pe foc, se ia si se amestecacu faina, se adauga continutul rosiilor scobite, cat si pasta de tomate, se pune din nou pe foc pana se ingroasa, se condimenteaza cu sare si piper. Se preincalzeste cuptorul, se separa albusurile de galbenusuri si se adauga galbenusurile in sosul de rosii, amestecand energic. Se bat albusurile spuma cu putina sare si se adauga. Cu aceasta compozitie se umple rosiile scobite, se aseaza intr-un vas uns cu unt si se introduc la cuptor, la foc mediu, 20-25 de minute.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu