vineri, 25 iulie 2014

25 iulie 2014

Sa aveti un weekend plin de voie buna! Poza zilei e cu pianistul german Stefan Aaron care a fost tinut deasupra aeroportului Franz-Josef-Strauss din Munich, cu pianul sau, pe un covor "magic de aluminiu" care se afla sub un elicopter.

Situatia in Ucraina este in continuare critica: Moscova acuza Statele Unite ca poarta o campanie care are scopul "denigrarii" Rusiei. UE avanseaza rapid catre impunerea unor sanctiuni economice Rusiei privind criza ucraineana. Barack Obama risca sa fie vizat de o procedura privind demiterea, admite unul dintre consilierii sai. Israelul respinge propunerea lui John Kerry, secretarul de stat american, privind un armistitiu in Fasia Gaza. Proteste violente in Cisiordania. Zeci de militari au fost executati de insurgenti in nordul Siriei. 

Doi sefi din OMV Petrom au fost trimisi in judecata pentru luare de mita, Avocatul Poporului face o ancheta la Penitenciarul Poarta Alba pentru abuzuri reclamate de Gigi Becali. Romanii au o parere proasta despre economia nationala, dar sunt optimisti in privinta UE. Rozalia Biro (UDMR), propusa ca ministru al Culturii, dar care isi trecuse in CV romana la limbi straine, si-a corectat greseala. Grupul liberal din jurul lui Calin Popescu Tariceanu va prelua Partidul National al Mediului, infiintat in urma cu un an si care are sediul intr-un apartament din Brasov, pentru a-i schimba numele in Partidul Reformator Liberal. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca Guvernul va reduce CAS "cu sau fara vointa unora". Candu Energy si CNPEC-China au semnat un acord pentru constructia reactoarelor nucleare 3 si 4 de la Cernavoda, deficitul bugetar s-a dublat in luna iunie; ritmul de crestere a veniturilor a incetinit.

Copiii nu mananca fructe si legume daca li se spune ca sunt sanatoase, departamentul pentru IMM-uri si turism promoveaza conceptul "Romania destinatie sigura", un algoritm care analizeaza calitatea unei carti va fi lansat de o editura franceza, femeile isi fac de 1,3 ori mai multe selfie-uri decat barbatii, tiranozaurii traiau in turma. O furtuna solara din 2012 ar fi putut trimite civilizatia contemporana in secolul al XVIII-lea.

Nimeni nu stie sa afume carnea: Carnea se pune la marinat (porcul cu sare, piper, boia si usturoi, puiul sa fie bine sarat si uns cu iaurt, fulgi de ardei sau boia, scalii sau razatura de lamaie. Pestii doar sare si zeama de lamaie) si se lasa peste noapte. Se pregateste ceaunul: se asterne o folie de aluminiu suficient de mare incat sa acopere si marginile lui. Se pune un pumn de orez si o lingura de zahar, si in functie de carne: la carnea de pui s emai adauga 2 pliculete de ceai negru, codite de visine sau frunze uscate de visin, la carnea de porc, se pun cateva boabe de coriandru si cateva de ienupar, la vita se completeaza cu pliculete de ceai cu diverse arome). Se pune o grila, un suport care sa se potriveasca in asa fel incat sa fie la egala distanta intre fundul si suprafata ceaunului. Pe acest suport se pune carnea - doar usor scursa de marinata - se acopera cu un capac etans si se pune pe foc mare initial, care se va micsora dupa un sfert de ora la mediu. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu