joi, 31 iulie 2014

31 iulie 2014

Poza zilei e facuta in Gaza. 

Situatia in Ucraina este in continuare critica: confruntari dure in estul tarii, Rusia interzice importul de sucuri din Ucraina, in Polonia se desfasoara campania "Mancati mere impotriva lui Putin", dupa ce Rusia a sistat importurile de fructe din aceasta tara. Ucraina introduce un impozit militar pe venit pentru finantarea fortelor armate. Peste 1.300 de cazuri de infectare cu virusul Ebola in Africa de Vest. Premierul Turciei compara metodele folosite de Israel cu cele ale lui Hitler, inaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului acuza Israelul ca sfideaza dreptul international.
Dupa sinuciderea unor pensionari, Guvernul vrea aministia celor care trebuie sa returneze bani, inundatii in sudul tarii si in Timis, alimente pentru populatie si carburanti pentru interventii la inundatii au fost scoase din Rezerva de Stat, deputatul PSD Claudiu Manda va fi propus ministru delegat al Bugetului. Cele doua persoane date disparute din Stoenesti si Stroesti au fost gasite decedate. Autoritatile din Gorj, Valcea, Arges, Olt, Teleorman si Prahova primesc 50 de milioane de lei pentru inundatii. Peste 2.000 de firme au intrat in insolventa in fiecare luna din primul semestru.

Designul meniurilor din restaurante influenteaza comanda clientilor, numarul persoanelor diagnosticate cu dementa a crescut cu 62% in ultimii sapte ani. Consumul abuziv de alcool in perioada varstei mijlocii poate duce la pierderi de memorie.

Nimeni nu stie sa faca pate de casa: Se curata ficatul de punguta de fiere cu foarte mare atentie, se spala si se pune intr-o craticioara, se acopera cu apa (apa sa depaseasca ficatul cu 2-3 degete), se adauga prazul/ceapa, se taie in ineluse subtiri, boabele de piper si 1 lingurita de sare, se fierbe ficatul pana este complet patruns (20-30 de minute), la foc mic, cu o lingura, se ia spuma formata la suprafata apei, se fierb 3 oua tari, 8-9 minute, se curata, se taie in doua pe lungime si se extrage galbenusul. Dupa ce ficatul a fiert, se trece rapid printr-un jet de apa calduta si se lasa sa se raceasca, se punem in robot ficatul rece, prazul, galbenusurile de ou, sare, piper macinat si untul moale, se mixeaza pana cand se obtine un pate fin si cremos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu