marți, 29 aprilie 2014

29 aprilie 2014

SUA spune ca va face orice sa apere teritoriul NATO si ca Rusia incearca sa modifice "arhitectura" in Europa si ca violentele din estul Ucrainei sunt "acte de terorism". Soprana spaniola Montserrat Caballe, banuita de frauda fiscala, tot felul de teorii despre avionul disparut, dar nimic nou si concret. Real Madrid s-a calificat in finala Ligii Campionilor dupa ce a invins Bayern Munchen cu 4-0.

In Romania stirea zilei este ca judecatorul Stan Mustata este urmarit penal de DNA pentru fapte de coruptie. Acelasi judecator trebuia sa dea astazi o sentinta in dosarul ICA, in care era cercetat Dan Voiculescu si a fost ridicat in timp ce se ducea la tribunal sa faca asta. Liderii partidelor politice din Romania au fost convocati la Ambasada SUA, unde au discutat despre situatia din regiune (asta cu Ucraina), relatiile bilaterale si anticoruptie. Primarul Barladului e pictat alaturi de Iisus in biserica din curtea spitalului din municipiu. Ponta s-a intalnit cu premierul Republicii Moldova la Sculeni, Iasi, si a spus ca nu se mai urca intr-o barca cu Liviu Dragnea ca prea a fost criticat data trecuta.

Robbie Williams va fi tata din nou, Oana Zavoranu se opereaza pentru a saptea oara la sani. In continuare, trebuie sa facem mai multa miscare. Nimeni nu stie sa faca serbet de zmeura: intai se face suc din fructe, se strecoara foarte bine, se ia o jumatate de kilogram de zahar pentru un litru de suc amesteca sucul de fructe cu zaharul la foc mic, pana cand acesta din urma se topeste. Daca apare spuma la suprafata compozitiei, se inlatura usor. Se mai tine pe foc compozitia pentru ca aceasta sa se ingroase suficient de mult incat sa poata forma bobite (nici prea moi, nici prea tari), la contactul cu apa rece, oala se ia de pe foc si se acopera cu un prosop de bucatarie care a fost udat si apoi stors bine. Dupa ce compozitia se mai raceste putin, cand este calduta, se amesteca in ea intr-o singura directie.

Poza zilei e facuta la Templul Matsudaira Toshogu Shinto langa orasul Toyota,  in Japonia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu