duminică, 15 iunie 2014

15 iunie 2014

Poza zilei e cu o furtuna de pe Muntele Glaernisch, de langa Schwanden, estul Elvetiei.

Situatia in Ucraina este in continuare critica: Rusia considera NATO un adversar. Alianta pregateste apararea Ucrainei. Statele Unite indeamna Serbia sa se ralieze clar Occidentului, pe fondul crizei ucrainene. Pretul petrolului ar putea exploda in urma conflictului din Irak, armata irakiana a atatct mai multe pozitii ale insurgentilor, cei din urma au facut publice niste imagini ingrozitoare cu executiile unor militari. Militarul american Chelsea (Bradley) Manning, condamnat pentru oferirea a sute de mii de documente secrete site-ului WikiLeaks, acuza Admistratia de la Washington si presa americana ca au manipulat opinia publica in legatura cu interventiile militare in Irak si Afganistan.

Gabriel Oprea ii transmite lui Ponta ca UNPR va fi un aliat de nadejde al PSD. Liviu Voinea, ministrul delegat pentru Buget, si-a dat demisia. Absolventii clasei a VIII-a se pot inscrie de luni la evaluarea nationala. Nicusor Constantinescu, fostul presedinte al CJ COnstanta, cercetatat DNA pentru coruptie nu s-a intors din SUA, unde s-a dus sa se opereze. Grupul pentru Pastrarea Identitatii Liberale (infiintat de Calin Popescu Tariceanu) protesteaza fata de politica ”pumnului in gura” din PNL, absorbtia fondurilor europene a fost mai scazuta decat se astepta.

Uleiul de masline, ceaiul verde si negru, avocado, rosiie si alunele sunt foarte bune pentru sanatate eorece reduc colesterolul, zaharul este foarte periculos pentru organism. Nimeni nu stie sa faca Adana kebab: se pune 700 g de carne de miel intr-un bol, ceapa se taie in bucati mici, a fel si untul dupa care se adauga la carnea tocata impreuna cu fulgii de ardei rosu, coriandrul si chimionul, se taie in bucati ardeiul dulce si se paseaza cu un blender, se presara sare si piper dupa gust, se framanta bine compozitia iar apoi se imparte carnea in 4 bucati egale in forma rectangulara, cu o pensula se ung bucatile cu ulei de masline si se pun la gratar pentru cateva minute.

Vremea se mai racoreste si toate zodiile vor avea o saptamana buna. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu