luni, 23 iunie 2014

23 iunie 2014

Poza zilei e facuta de fotograful Marsel van Oosten,la izvoarele termale Jigokudani, unde o maimuta de zapada a furat iPhone-ul unui turist.

Situatia din Ucraina nu mai este asa critica: insurgentii au acceptat un armistitiu. Un avion militar s-a ciocnit cu un avion usor, in aer, deasupra Germaniei, nu sunt mai multe informatii, Bulgaria a suspendat fonduri europene de 96 milioane euro destinate IMM-urilor. Aviatia israeliana a lansat raiduri aeriene asupra unor pozitii ale armatei siriene. Iordania se teme de extinderea ofensivei islamiste in Irak

Traian Basescu le transmite celor care ii cer demisia ca nu ia in considerare astfel de declaratii ale Parlamentului si cere scuze romanilor pentru arestarea fratelui sau. Ginerele presedintelui Traian Basescu, Radu Pricop, este urmarit penal pentru fals si inselaciune, intr-un dosar privind restituirea unor proprietati. Simona Halep va debuta maine la Wimbledon, judecatorii au decis ca Nicusor Constantinescu, seful CJ Constanta sa fie arestat, decizia fiind luata in lipsa (inca e in SUA, se trateaza). Fostul presedinte al ASF Dan Radu Rusanu va fi plasat in arest la domiciliu. Horea Uioreanu, presedintele suspendat al CJ Cluj, a fost trimis in judecata pentru fapte de coruptie. Cod galben de furtuni in mai toata tara, cod galben de inundatii in vestul tarii. Proiectul Guvernului pentru reducerea CAS cu 5%, aprobat de Comisia de buget din Senat. Traian Basescu a trimis Parlamentului spre reexaminare, cerand respingerea actului normativ, legea prin care seful Politiei Romane primeste rang de secretar de stat, fiind numit de catre premier. In luna mai, in Romania erau 444.693 de someri.

Spanacul este printre cele mai bune legume, Sting refuza sa le lase mostenire copiilor sai averea lui de 180 de milioane de dolari, pesticidele sunt un factor de risc pentru dezvoltarea autismului. "Piratii din Caraibe: La capatul lumii" este cel mai scump film din istoria cinematografiei. Nimeni nu stie sa faca placinta cu dovleac: dovleacul se spala, se curata de coaja si samburi, se portioneaza si se da prin razatoare, se pune intr-o oala cu jumatate de pahar de apa, 1 pahar de zahar si scortisoara, la foc mediu, se amesteca din cand in cand, de lasa pe foc pana dovleacul se inmoaie bine, se lasa sa se racoreasca, se unge cu ulei o tava plata rotunda, aluatul de foietaj(dezghetat) se pune in tava, se taie marginile care sunt in plus (nu trebuie intins cu facaletul, se  lasa asa cum este in pachet), se intinde compozitia de dovleac, din resturile ramase dupa aranjarea aluatului in tigaie, se taie fasii subtiri, de 6-7 mm, se aranjeaza fasiile peste dovleac. Tarta se unge cu galbenus de ou tarta, se pune la cuptor 40-50 de min, pana se rumeneste bine deasupra.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu