luni, 16 iunie 2014

16 iunie 2014

Poza zilei este facuta de Firat Yurdakul, care a surprins o furtuna cu descarcari electrice in Ankara, Turcia. 

Situatia este in continuare critica: Rusia a incetat livrarea gazelor catre acesta tara, SUA cere Rusiei sa reia negocierile cu Ucraina in aceasta privinta, Ucraina incearca sa cumpere gaz rusesc de la alte tari, membre UE. Totusi, Petro Porosenko, presedintele Ucrainei, spera intr-un armistitiu in estul Ucrainei saptamana aceasta. Din fericire, UE si-a constituit doua treimi din rezervele anuale de gaz. Michael Schumacher a iesit din coma si a fost mutat la un spital din Lausanne. Statele Unite nu se vor consulta cu Iranul privind o eventuala interventie militara in Irak.

Traian Basescu cere Rusiei sa inceteze sprijinul pentru trupele separatiste paramilitare din Ucraina, Mugur Isarescu va fi si in urmatorii 5 ani guvernatorul BNR (functie pe care o detine de 24 de ani). Perchezitii la Ministerul Sanatatii si la trei spitale din Bucuresti, DNA are banuieli de posibile acte de coruptie si frauda la achizitii de aparatura din fonduri UE. Victor Ponta a spus ca le scrie lui Traian Basescu si Augustin Zegrean (presedintele CCR) ca sa urgenteze promulgarea Codului Insolventei. Judecatoarea Gabriela Birsan de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) e urmarita penal pentru ca a luat mita excursii, pantofi si posete. Marian Sarbu a fost votat de plenul reunit al Parlamentului pentru functia de prim-vicepresedinte al ASF (Autoritatea pentru Supraveghere Financiara). Liviu Voinea, ministrul pentru Buget a spus ca isi va da demisia (ieri) si a adaugat ca va face asta in cazul in care va fi ales ca viceguvernator al BNR. Traian Basescu nu va fi invitat la aniversarea a 150 de ani de activitate a Senatului, dar vor fi invitati cei doi fosti presedinti (Iliescu si Constantinescu)si reprezentantul familiei Regale.

Vopseaua de par nu etse buna pentru sanatate, in SUA se testeaza o banana modificat genetic care contine si vitamina A, popularitatea iti poate face probleme, ghimbirul e foarte bun pentru organism, la fel ca usturoiul, dar nu e bine sa speli carnea de pui inainte de a o gati. Melanie Griffith doreste custodia celor trei caini, dupa divortul de Antonio Banderas. Nimeni nu stie sa faca covrigi polonezi: drojdia se pune intr-un caston cu zaharul si freaca, se adauga laptele caldut si se amesteca bine, se adauga galbenusurile si se amesteca in continuare pana se incorporeaza bine, se adauga faina in ploaie, coaja de lamaie, iar la sfasit se adauga albusul batut spuma si uleiul. Se pune aluatul la dospit 40 de minute, se face o foaie, se taie fasii de 4-5 cm si se ruleaza doua cate doua dupa care se da o forma de covrig (sau nu neaparat). Se mai lasa la creascut 15 minute, se ii ung cu galbenus de ou, se pun la cuptor 45 de minute la 180 de grade. Se pune apa la fiert, cand incepe sa clocoteasca se adauga zaharul, se lasa sa fiarba pana se leaga putin, apoi se lasa la racit, dupa care se adauga esenta de rom. Se scot covrigii de la cuptor, se toarna siropul, se ung cu miere.

Vremea se raceste destul de mult.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu