duminică, 8 iunie 2014

8 iunie 2014

Poza zilei e facuta in Kent, Marea Britanie de fotograful Adrian Campfield care a surprins niste gaste care zburau deasupra raului Darent.

Situatia in Ucraina este critica in continuare: Presedintele ucrainean Petro Porosenko a declarat ca vrea sa puna capat in aceasta sapatamana confruntarilor din estul Ucrainei. Rusia a transmis Republicii Moldova ca semnarea Acordului de asociere cu UE va afecta relatiile comerciale dintre cele doua tari. Papa Francisc, Mahmoud Abbas, liderul palestianian si Shimon Peres, presedintele israelian, s-au rugat pentru pace, la Vatican: "Este nevoie de mai mult curaj pentru pace decat pentru razboi". Fortele americane intentioneaza sa-si reduca sprijinul aerian in Afganistan. O majoritate a spaniolilor vrea un referendum asupra viitorului monarhiei. Bulgaria suspenda pregatirile pentru construirea gazoductului South Stream

Un senator al Statelor Unite prezent in Romania a spus ca la ei in tara "sa permitem alesilor sa-si protejeze prin vot imunitatea ar fi 'de tot rasul'". Chinezii vor sa cumpere Oltchim si sa faca autostrada Craiova - Pitesti si calea ferata Bucuresti - Constanta. Ministrul de Externe, Titus Corlatean, le-a cerut celor trei senatori SUA prezenti la Bucuresti sprijin pentru cresterea prezentei Statelor Unite si a NATO, pe termen lung, in Romania. Kaufland, Carrefour, Mega Image si Penny Market, au avut profit anul trecut, in Romania, in timp ce Auchan a trecut pe pierderi, dupe preluarea hipermarket-urilor Real. Protest la Muzeul Literaturii din Bucuresti unde peste 20 de persoane au atras atentia ca institutia ramane fara sediu. 

Legumele crue sunt bune penru sanatate, licitatia caritabila pentru un pranz cu investitorul Warren Buffett a atras peste 2 milioane dolari, printesa Charlene de Monaco este insarcinata cu gemeni. Nimeni nu stie sa faca galuste cu gris: se iau 2 oua, se separa albusul de galbenus, se bate albusul pana se obtine o spuma densa, se amesteca galbenusul cu una sau doua linguri de apa, un praf de sare si se incorporeaza compozitia in spuma, se adauga grisul, treptat, intr-o ploaie fina, in timp ce se amesteca continuu.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu