marți, 17 iunie 2014

17 iunie 2014

Poza zilei e facuta la cascada Iguazu, de langa orasul brazilian Foz do Iguacu.

Situatia din Ucraina este in continuare critica: Rusia tot nu le livreaza gaze, Kievul a incetat orice cooperare in domeniul militar cu Rusia. Un gazoduct care transporta gaze catre Europa, a explodat in Ucraina. Conflictul din Irak continua. A nins in Estonia, exact la 32 de ani de la ultima ninsoare din iunie. Marea Britanie si China au incheiat acorduri comerciale de 14 miliarde de lire. 

Un tanar roman a fost atacat in Paris, Ponta spune ca fapta trebuie pedepsita cu cea mai mare duritate, Francois Hollande, liderii politici din Franta, mai multe ONG-uri au condamnat gestul, Ministerul Afacerilor Externe din Romania spune ca un asemenea gest e incalificabil si asteapta aducerea in justitie a vinovatilor. Masinile a altor trei romani din Italia au fost incendiate, dupa ce ieri un alt tanar romana a murit in conditii dubioase in Roma, autoritatile de acolo suspectand ca a fost linsat. DNA va cere arestare presedintelui CJ Constanta, Nicusor Constantinescu, pentru ca acesta nu s-a intors din SUA. Patriarhia Romana spune ca trafaletele cu care a sfintit Patriarhul Daniel studiourile Trinitas era un miruitor extensibil, Gigi Becali a castigat procesul cu Penitenciarul Poarta Alba, care ii suspendase anumite drepturi dupa ce a data mai multe declaratii in presa, in ziua in care a fost eliberat. Reducerea CAS cu 5 puncte procentuale va avea loc in octombrie. Comisia de munca a Camerei Deputatilor a adoptat proiectul privind egalizarea varstei de pensionare la 65 de ani. Omniasig a platit despagubiri de 4.2 milioane de euro familiilor victimelor accidentului din iunie 2013 din Muntenegru. 

Ciresele si zmeura sunt bune pentru sanatate, o pictură ascunsa a fost descoperita sub stratul de vopsea al tabloului "Camera albastra", de Picasso, tatal actorului Marcel Iures a murit. Nimeni nu stie sa faca bezele: Albusurile trebuie aduse la temperatura camerei, se folosesc doua linguri de zahar pentru fiecare albus, se bat pana se formeaza usoare varfuri, se adauga zaharul, putin cate putin, se bat pana compozitia este suficient de tare incat sa stea pe tel. Se pun in cuptorul preincins la o temperatura joasa (100 grade Celsius) pana se usuca, insa nu devin maronii. Nu se fac in zile umede pentru ca devin gumoase. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu