luni, 12 mai 2014

12 mai 2014

In Ucraina situatia e din ce in ce mai complicata: regiunea Donetk si-a declarat independenta, dupa ce rezultatele referendumului care nu e recunoscut de nimeni au aratat ca 94% din votanti vor asta. Rusia spune ca ii sustine pe cei care isi doresc independenta. Mai mult, Republica Donetk a cerut unirea cu Rusia pentru "restabilirea dreptatii istorice". Gazprom anunta ca daca Ucraina nu isi plateste datoriile intrerupe furnizarea gazului pe 3 iunie.

Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, avertizeaza Republica Moldova cu sanctiuni economice pentru ca autoritatile de la Chisinau au perchezitionat avionul vicepremierului rus Dmitri Rogozin, Ponta spune ca "cu atat mai mult Romania trebuie sa sustina Republica Moldova". Tot Victor Ponta a spus ca el s-a ocupat de toata situatia cu avionul lui Rogozin (care dupa spusele ministrului de Externe, Titus Corlatean, a intrat fraudulos in spatiul aerian romanesc), adaugang ca "Lucrurile puteau degenera, puteam sa cerem avioanelor de vanatoare romanesti sa ia o decizie", fapt care, la Moscova a declansat o intalnire cu premierul Dmitri Medvedev, cu Rogozin (care a cerut o reactie dura) si cu ambasadorul Romaniei la Moscova. Mai multi revolutionari au protestat in fata Guvernului, jandarmii i-au imbrancit, accidente rutiere destul de grave in tara. Cod galben de ploi, valabil maine, in sud-vestul tarii. Directorul SRI, George Maior, si Traian Basescu s-au intalnit cu adjuncta directorului CIA, la Bucuresti. Vicepresedintele SUA, Joe Biden, si seful Pentagonului vin la Bucuresti, la sfarsitul lunii. Maine va fi depusa o motiune de cenzura impotriva cabinetului Ponta. Premierul tarii noastre tot spune ca vrea o intalnire CSAT. 

Avocado e bun pentru sanatate, barbatii scunzi traiesc mai mult, sfecla rosie combate hipertensiunea, Gigi Becali a fost eliberat pentru o zi si nu a fugit din tara, Gabriela Cristea s-a mai ingrasat, Bianca Dragusanu e in SUA si posteaza poze pe Facebok. Nimeni nu stie sa faca sangria alba: pepenele galben, grapefruit-ul, capsunile se taie in cubulete mici, se adauga vin alb, grand marnier, doua linguri de miere, doua cuisoare, gheata si se lasa putin la frigider inainte de a fi servita.

Poza zilei e facuta in timpul Red Bull Cliff Diving World Series, la Morro Castle in Havana, Cuba.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu