vineri, 23 mai 2014

23 mai 2014

Sa aveti un weekend de exceptie. Poza zilei este facuta de Tom Fishburne in SUA.

Situatia in Ucraina este in continuare critica pentru ca nimeni nu stie cum sa o rezolve: 5 morti in luptele de langa Donetk, seful Statului Major al Rusiei spune ca trupele lor se vor retrage de la frontiera Ucrainei in 20 de zile. Vladimir Putin acuza SUA ca incurajeaza violentele din Ucraina si ameninta cu "masuri de retorsiune" impotriva mobilizarii trupelor NATO in estul Europei. Dupa lovitura de stat, SUA suspenda ajutorul militar acordat Thailandei.

Daniel Constantin, un lider de partid mai putin cunoscut, spune ca "USL-ul adevarat, ala care traieste", si-a gasit un candidat la presidentie "care stie sa lupte". Traian Basescu a contestat o amenda data de Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) - pentru discriminarea romilor - deoarece fapta s-a prescris. PSD, UNPR si PC au obtinut cele mai multe donatii in campania pentru alegerile europarlamentare, care se incheie astazi. Ponta a spus ca trebuie sa sprijim Republica Moldova in aderarea la UE, pentru ca Romania nu e URSS si ca l-ar primi pe Crin Antonescu in PSD. Banca Mondiala a aprobat un imprumut de 750 de milioane de euro pentru modernizarea finantelor publice din Romania. Euro a ajuns, in raport cu leul, la cel mai mic curs din august 2013. 

Consumul de vin rosu previne cariile, cel de grepfrut afectiunile pulmonare. Mihai Stoica sufera in inchisoare pentru ca familia lui traieste doar din pensiile parintilor sai, Julia Roberts divorteaza. Nimeni nu stie sa faca un blar de pizza: se dizolva drojdia uscata si zaharul cu cateva linguri de apa calduta, se adauga 2 linguri faina si se omogenizeaza pana se obtine o maia care se pune la dospit pana isi dubleaza volumul. 1 kg de faina si sare se pune intr-un bol, se face o gaira la mijloc, unde se pune maiaua, se toarna apa calduta putin cate putin mestecand in acelasi timp cu mana, se pune si ulei de masline, apoi se pune pe masa si se framanta pana devine un aluat elastic, se pune intr-un vas, se acopera si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Nu se intinde cu sucitorul: se imparte in 4, bucata se aseaza in tava si se preseaza cu degetele, apoi se inteapa cu o furculita.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu