joi, 29 mai 2014

29 mai 2014

Situatia in Ucraina e in continuare critica: un elicopter al armatei a fost doborat de separatistii rusi, 14 militari au murit. Un alt raport facut de un lider rebel arata ca 1200 de militari ucraineni si 200 militanti prorusi au murit, in ultimele 48 de ore, la Slaviansk. Instanta constitutionala din Turcia a eliminat restrictiile impuse de Guvern pentru YouTube. Economia SUA s-a contractat in primul semestru al 2014 cu 1%, pentru prima data din 2011. 

Liderul partidului UKIP din Marea Britanie, Nigel Farage a spus ca are o "mare problema cu Romania". Bogdan Radulescu, primul sot al Mihaelei Radulescu a fost retinut pentru vanzare de bijuterii contrafacute. Simona Halep s-a calificat in turul III la Roland Garros. Cod galben de furtuni in 36 de judete din tara, pana sambata seara, cod portocaliu de inundatii pe Dunare. MAE recomanda cetatenilor romani sa paraseasca regiunile Donetk si Lugansk, din Ucraina. Ponta a spus ca la alegerile prezidentiale de pana acum a votat mai mult cu "drepta"decat cu "stanga", nevotandu-l nici macar pe Mircea Geoana si, in sfarsit, a recunoscut ca USL-ul a murit. Leul s-a apreciat in continuare fata de euro si dolar, BNR spune ca nu a intervenit. Horea Uioreanu, presedintele CJ Cluj, a fost retinut preventiv, pentru 29 de zile. Alin Petrache a fost ales presedintele Comitetului Olimpic Sportiv din Romania, Octavian Bellu (care a candidat pentru functie si a pierdut) a spus ca se retrage de tot din gimnastica. SRI-ul cumpara lapte praf de 100.000 de euro. 

Ciresele sunt foarte bune pentru sanatate, la fel si ceaiul verde. Brad Pitt a fost lovit in fata, pe covorul rosu, la premiera filmului "Maleficient", printul Charles a petrecut cu taranii din Valea Zalanului. Jethro Tull vine in concert la Iasi, pe 21 iunie. Aproape 30% din populatia planetei sufera de obezitate. Google va produce 100-200 de masini fara sofer. Nimeni nu stie sa faca bruschete: intr-un castron se amesteca oregano, rosiile taiate cubulete, usturoi pisat, ulei de masline, busuioc si sare. Bagheta se taie in 2, se ung feliile de paine cu compozitia pregatita si se pun intr-o tava, se dau la cuptor pentru maxim 15 minute (se poate adauga peste sau cas, dupa gust).

Vremea se raceste cu 10 grade si vin ploile. 

Poza zilei e facuta in provincia Logar din Afganistan, dintr-un elicopter american US Chinook.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu