duminică, 18 mai 2014

18 mai 2014

Situatia din Ucraina este, in continuare grava. In Bosnia, Croatia si Serbia sunt cele mai grave inundatii de peste un secol: 44 de oameni au murit. Elvetienii au respins, printr-un referendum introducerea unui salariu minim, care ar fi fost cel mai mare din lume. 24 de persoane, printre care si liderii companiei miniere ce detinea mina din Turcia unde a avut loc explozia in care 301 oameni au murit, au fost arestati. Nimic nou despre avionul disparut pe 8 martie. 

Traian Basescu a spus ca unirea cu Republica Moldova este un lucru diferit de autonomia Tinutului Secuiesc, adaugand ca de anul viitor s-ar putea sa indeplinim toate criteriile pentru a intra in zona euro, dar asta nu e suficient. De asemenea, in viziunea lui Republica Moldova ar trebui sa fie conectata la sistemul energetic al tarii noastre ca sa nu depinda de importuri. Romania a obtinut o medalie de aur si o mentiune la Olimpiada Internatioanala de Filozofie, iar la Olimpiada Internationala de Chimie a luat 5 medalii de aur si locul I pe echipe. Dan Sova spune ca de cand e ele la CNADNR s-au absorbit cu 139 de milioane de euro mai mult ca in 6 ani anteriori. La Campionatele Europene de Gimnastica echipa Romaniei a luat 2 medalii de aur, 5 de argint si doua de bronz. 

Morcovii sunt buni pentru ten, Facebook lucreaza la o aplicatie pentru video-chat, fosilele celui mai mare animal care a trait vreodata pe Terra au fost gasite in Argentina. Nimeni nu stie sa faca sos Bechamel: se soteaza o ceapa, se pune laptele cu cimbrul, parunjelul, foaia de dafint, dupa 5 minute de lasat la fiert, untul se topeste intr-o tigaie, se adauga faina, dar nu se lasa mai mult de cateva secunde, dupa care se pune laptele aromat si se amesteca pana devine un sos "lucios". 

Toate zodiile vor avea o saptamana buna, iar vremea se incalzeste.

Poza zilei e facuta in Rio de Janeiro, Brazilia, fiind o pictura facuta de artistul JR in cadrul proiectului "Femeile sunt eroi". 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu