vineri, 16 mai 2014

16 mai 2014

Situatia din Ucraina e din ce in ce mai critica: combantanti prorusi au ocupat o unitate militara din Donetk, a patra sesiune de negocieri intre marile puteri si Iran pe tema programului nuclear iranian s-a incheiat fara a se inregistra progrese. Proteste violente in Turcia din cauza accidentului minier, Gazprom vrea sa se listeze la bursa din Singapore, cutremur de 5.1 grade in Pakistan.
Din partea PNL, Crin Antonescu va candida la prezidentiale si Klaus Iohannis va fi premier, dupa spusele celui din urma. Partidul Popular condus de fermierul Costel Caras a fuzionat vineri prin absorbtie cu PNL. Viitorul ambasador britanic în România, Paul Brummell, viitorul ambasador al Marii Britanii in Romania, a învatat primul banc sec in limba romana (Ce are patru picioare si poate zbura? Doua pasari), un lider al organizatiei Camorra a fost prins la Calaras, secretarul general al NATO, aflat la Bucuresti, a spus ca Romania este un aliat de incredere si ca orice bucatica din teritoriul NATO va fi aparata.  Traian Berbeceanu, fostul sef al BCCO Alba este acuzat de luare de mita, fals, spalare de bani si delapidare. Investitiile straine directe au totalizat in primul trimestru 570 milioane euro, in crestere cu 30,1% fata de perioada similara a anului trecut, in statiunea Ranca din judetul Gorj a nins.

Cainii pot detecta cancerul de prostata cu o acuratete de patru ori mai mare decat testele medicale , doua mese copioase pe zi tin mai bine sub control greutatea si glicemia, fata de sase gustari. Nimeni nu stie sa faca castraveti murati: borcanele se spala sise pun cateva minute in cuptor ca sa se sterilizeze, dupa ce se racesc, se aseaza castravetii, fasii de hrean (daca va place), rondele de morcovi, crengute de visin si marar, apa cu otetul se da in clocot, se pune sare, zaharul, boabe de mustar, piper si frunze de dafin. Se lasa sa se raceasca putin, se toarna foarte incet pentru ca aerul sa fie impins in afara borcanului. 

Vremea se incalzeste.

Poza zilei e facuta in Sao Paolo, cu opera de arta a artistului mural Eduardo Kobra, ce este un tribut pentru arhitectul Oscar Niemeyer.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu