marți, 13 mai 2014

13 mai 2014

Polonia avertizeaza in privinta prabusirii Ucrainei, in acelasi timp Basescu spune ca este esential ca alegerile prezidentiale, programte pe 25 mai, sa se desfasoare pe tot teritoriul tarii, Romania nu recunoaste noile "republici" si ca Putin nu a spus adevarul cu privire la retragerea trupelor. Franta regreta ca SUA nu au atacat Siria in toamna anului 2013. Explozie la o mina din vestul Turciei: 20 de morti si sute de mineri blocati in subteran. Fiul lui Joe Biden (vicepresedintele SUA) a fost numit in consiliul de conducere al companiei de gaze ucrainene Burisma Holdings (cea mai mare companie de gaze privata). Liderul separatistilor prorusi din Lugansk a fost impuscat.

In tara, Victor Ponta a facut presiuni cu ministrii care fac parte din CSAT pentru o intalnire a Consiliului, Basescu l-a chemat la Cotroceni, dupa care premierul a spus ca presedintele ne va anunta cu privire la asta. Sedinta Birourilor Permanente reunite ale celor doua Camere ale Parlamentului nu a avut cvorum, asa ca dezbaterea motiunii de cenzura impotriva cabinetului Ponta, depusa astazi, a fost amanata pentru luna viitoare. Cea mai mare companie din Romania nu mai este Petrom, Dacia inregistrand o cifra de afaceri mai mare, anul trecut (este prima data cand Petrom e devansata). 140 de monede dacice din aur au fost gasite de niste copii intr-o vizuina de vulpe in Hunedoara.

Zmeura este buna pentru sanatate, la fel si ceaiul rosu. Mihai Trastariu da in judecata site-ul satiric Times New Roman, Alec Baldwin a fost arestat pentru ca mergea cu bicicleta pe contrasens (pe o strada cu sens unic) si a facut scandal, Bruce Willis vrea sa renunte la actorie pentru a sta acasa cu copiii. Tatal lui Gica Popescu si tatal Danei Rogoz au murit. Nimeni nu stie sa gateasca urzici: cand umbli cu ele trebuie sa porti manusi, trebuie spalate foarte, foarte bine, se pune la fiert apa cu o lingura de sare, cand clocoteste se pun si urzicile si se lasa 3-5 minute, nu mai mult, se scot din apa, se strecoara si se toaca marunt, se caleste ceapa taiata marunt, cand e gata se spune peste ea si niste ceapa verde si putin sos de rosii, se mai lasa putin, se pun urzicile, smantana, sare, piper, lamaie. 

Poza zilei e facuta de Ronen Zvulun pentru Reuters si putem vedea cum niste alpinisti utilitari profesionisti lucreaza la instalatia de arta "500 de brate care sa te tina", ce va fi expusa in Ierusalim. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu