miercuri, 28 mai 2014

28 mai 2014

Poza zilei e cu un stol de pasari care zboara in New Brunswick, Canada.

Situatia in Ucrain este in continuare complicata: insurgenti pro-rusi au atacat o baza militara din orasul Lugansk. Noul presedinte al Ucrainei a spus ca tara se afla "intr-o situatie de razboi" si ca va pune capat acestei terori, dorindu-si sa se intalneasca cu Vladimir Putin pentru a discuta despre criza.O noua echipa de observatori OSCE a disparut, cealalta a fost eliberata. Elvetia prelungeste restrictiile pe piata muncii pentru romani si bulgari pana pe 31 mai 2016. Maya Angelou a murit.

PNL si PDL incearca "pas cu pas" sa faca un mare partid de centru-dreapta, au format o alianta si vor avea un candidat unic la alegerile prezidentiale din toamna, dar inca nu discuta despre renuntarea la denumirile actuale ale celor doua partide. Forta Civica si Partidul Miscarea Populara se pot alatura miscarii dreapta pe parcurs, dupa spusele lui Vasile Blaga si ale lui Crin Antonescu. Dan Sova si Gabi Szabo au alergat 10 kilometri pe un stadion din Bucuresti, iar dupa aceea Sova a spus ca trebuia chemat cineva care sa alerge cu Elena Udrea in brate. Presedintele CJ Cluj, Horia Uioreanu a fost retinut, fiind acuzat de DNA de 5 infractiuni de luare de mita. PSD sustine ca oferta pentru PNL (de refacere a USL) ramane valabila pana la Congresul liberalilor, care va avea loc in iunie.Crin Antonescu a spus ca daca Ponta ajunge presedinte il va pune premier pe Sebastian Ghita.

Fructele de padure sunt foarte bune pentru organism, la fel ca si lamaia si ceapa. Peste 600 de tablouri de patrimoniu au fost gasite la un satmarean. Mancarea piperata te ajuta sa slabesti. Nimeni nu stie sa faca ceapa caramelizata: se taie cepele in jumatate, apoi in felii foarte subtiri, se pune untul la topit, la foc mediu, se adauga ceapa,se amesteca bine astfel incat sa o fie acoperita in unt. Amesteca la fiecare 5-10 minute si ai mare grija sa nu arda. Pe la 40 de minute, ceapa va fi deja aurie, iar dupa alte 10 minute va fi caramelizata complet, se adauga putina apa, vin sau otet balsamic si sare.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu