vineri, 30 mai 2014

30 mai 2014

Sa aveti un weekend bucuros. Poza zilei e facuta in satul Bilin, unde o femeie creste flori in grenade folosite in confruntarile dintre soldatii israelieni si palestinieni.

Situatia in Ucraina este in continuare critica: fostul presedinte, Viktor Ianukovici spune ca alegerile au adus o "baie de sange", nu stabilitate si a facut apel la Occident sa-i puna capat. Rusia acuza Ucraina de incalcarea Conventiei de la Geneva, privind drepturile omului. OSCE a mai pierdut legatura cu o echipa de observatori. Avionul disparut nu s-a prabusit unde se credea, nu se stie unde e.

In tara, Partidul Miscarea Populara a spus ca nu e de acord cu o fuziune prin absorbtie cu noul partid format din PNL si PDL, dar ar accepta o colaborare. Mircea Basescu, fratele lui Traian Basescu, a fost santajat de ginerele lui Bercea Mondial si alti membri ai familiei lui, acestia amenintandu-l ca vor publica in presa informatii defaimatoare daca nu primesc 280.000 de euro, dar au fost arestati. Traian Basescu il primeste, sambata, pe Printul Charles (caruia ii place painea secuiasca) la Palatul Cotroceni. In continuare, ploi puternice in tara si inundatii in unele locuri. ASF va fi reorganizata, numarul directorilor va fi scazut cu 35%.

Zeci de mii de romani mor anual din cauza fumatului. Lactatele sunt bune pentru sanatate, ciocolata si vinul rosu nu prelungesc viata, asa cum se credea pana acum. Autoritatile din SUA vor penalizari de 10 miliarde de dolari pentru BNP Paribas. Nimeni nu stie sa faca must: strugurii trebuie sa fie proaspeti, boabele mucegaite sau necoapte nu se pun, se zdrobesc, apoi se trec printr-o strecuratoare fina, sucul se ia si se pune la fiert cu zahar intr-un vas emailat, timp de o ora, se amesteca incontinuu si se ia spuma de deasupra, se lasa la racit si se pune in sticle.

In continuare, va ploua.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu