duminică, 10 august 2014

10 august 2014

Poza zilei e cu un nor desupra orasului Xiamen, sud-estul Chinei, in provincia Fujian.

Situatia in Ucraina este in continuare critica: SUA spune ca orice interventie rusa in Ucraina va fi considerata o invazie, Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe cere sprijinul american pentru o misiune umanitara, presedintele Ucrainei spune ca va primi o asemenea misiune daca nu are caracter militar. Recep Tayyip Erdogan a castigat alegerile prezidentiale din Turcia, fiind primul sef al statului ales prin vot direct. Hamas accepta un armistitiu de 72 de ore in Fasia Gaza. Un avion de pasageri s-a prabusit in Iran: 38 de morti si 10 raniti.

Un barbat de 51 de ani suspectat ca este infectat cu virusul Ebola a fost transferat de la Spitalul Judetean din Ploiesti la Institutul National "Matei Bals" din Bucuresti, dar potrivit directorului institutului, posibilitatea sa fie infectat e de 1%. Romania a obtinut sase medalii de AUR la Olimpiada Internationala de Astronomie de la Suceava. Peste 2.000 de persoane au manifestat pro-Antena 3 in fata Palatului Cotroceni, iar jurnalistii de la alte televiziuni au fost intampinati cu ostilitate si agresati. Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) a decis ca vicepresedintele Szilágyi Zsolt sa candideze la functia de presedinte al Romaniei. Echipajul format din Liviu Dumitrescu si Victor Mihalachi a castigat medalia de aur in proba de canoe dublu pe distanta de 1000 m, la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Moscova.

Apple, Google, Intel si Adobe sunt acuzate de angajati ca au evitat racolarea reciproca de personal, trebuie sa bem mai multa apa ca sa fim sanatosi, IBM a creat un cip a carui functionare seamana cu activitatea creierului uman.

Nimeni nu stie sa faca sirop de capsuni: se spala capsunile si se curata de codite si frunze, se taie in jumatati, se pun intr-o tigaie mare, alaturi de zahar, pe foc mediu, amestecand ocazional, se lasa pe foc pana siropul devine gros, se adauga vanilie dupa ce se raceste putin siropul, se pune intr-un blender o treime din sirop si se mixeaza, apoi se amesteca inapoi cu restul compozitiei.

Toate zodiile vor avea o saptamana buna.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu