sâmbătă, 30 august 2014

30 august 2014


Situatia din Ucraina este in continuare critica: Petro Porosenko spune ca tancuri rusesti au atacat orasul Novosvitlivka, distrugand toate casele. Rebelii prorusi anunta o noua ofensiva de amploare in est. Rusia vrea sa organizeze un "pod umanitar" spre estul Ucrainei. Israelul a incetat conflictul in Fasia Gaza din cauza altor amenintari regionale. Francois Hollande, a declarat ca sanctiunile impotriva Rusiei "vor fi cu siguranta inasprite in aceasta seara". Sapte state NATO vor crea o forta multilaterala cu cel putin 10.000 de membri. Un avion civil ucrainean cu sapte persoane la bord s-a prabusit in Sahara algeriana.

PPDD cere Avocatului Poporului sa conteste la Curtea Constitutionala OUG privind alesii locali. Victor Ponta sprijina candidatura premierului polonez Donald Tusk pentru presedinte al Consiliului European si ca trebuie sa ne gandim de zece ori inainte sa vorbim de o interventie militara in Ucraina. Traian Basescu spune, despre Ucraina ca "e vorba de infiltrari, nu o invazie, de trupe ruse ce nu au ciocniri directe".

Astronomii au descoperit urmele unei coliziuni spatiale uriase din afara Sistemului Solar.

Nimeni nu stie sa faca un zmeu: se incepe prin a lega doua betisoare de lemn subtiri, in forma de cruce, folosind un cutter sau un cutit, se creeaza cateva scarite pe marginea celor 4 varfuri ale celor doua bete, se infasoara cu ajutorul atei speciale pentru zmeu, de mai multe ori, unul dintre cele 4 varfuri, se unesc cele 4 varfuri ale betelor, cu aceasta ata speciala. Hartia pentru zmeu trebuie sa fie putin mai mare decat dimensiunea ‘scheletului’ construit din cele doua bete, este necesar sa se lase spatiu suficient, de cativa cm, pentru a se putea lipi marginile de ata care uneste varfurile zmeului, se lipsesc marginile hartiei de ata, cu ajutorul unui lipici solid, stick, se taie 4 bucati de hartie cu aceeasi lungime cu cea a zmeului. Aceste 4 bucati de hartie se vor lipi de laturile zmeului, cu ajutorul unei tije ascutite se da doua orificii pe partile laterale ale crucii, in partea centrala a zmeului si se face un nod, prin aceste orificii se va introduce ata pentru zmeu. Se leaga un fir pe diagonala zmeului, astfel incat sa uneasca doua colturi. Jumatatea acestui fir se va afla exact in centrul zmeului, in locul in care s-au creeat cele doua orificii. De aceasta zona, cu ajutorul altei bucati de ata, trebuie sa se uneasca un capat ramas liber. Se unesc cele 3 bucati de ata cu firul de care urmeaza sa se tina zmeul. De acel colt ramas liber, se ataseaza ‘coada’ zmeului, o fasie lunga de panza. Daca panza este foarte subtire, coada poate avea si 3 metri, insa daca este un material mai gros, coada zmeului trebuie sa aiba 1,5-2 metri lungime. Dimensiunea firului pentru inaltarea zmeului trebuie sa fie de 70 de metri.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu