joi, 7 august 2014

7 august 2014

Poza zilei e facuta de Brian Bevan in Bedfordshire, iar broasca a scapat cu bine.

Situatia in Ucraina este in continuare critica: un avion de vanatoare a fost doborat in estul tarii. NATO cere Rusiei sa retraga trupele de la frontierele Ucrainei. Barack Obama analizeaza posibilitatea unor raiduri aeriene contra insurgentilor din Irak (care este in pragul unei catastrofe umanitare, potrivit Casa Alba). Rusia a decretat o "interdictie totala" pentru majoritatea produselor alimentare provenind din tarile europene si din Statele Unite, ca raspuns la sanctiunile occidentale impotriva Moscovei. Separatistii prorusi din regiunea moldoveana Transnistria si-au plasat fortele de securitate in stare de alerta, sub pretextul unei amenintari militare din partea Ucrainei si Republicii Moldova.

Traian Basescu a respins propunerile premierului pentru Buget si Cultura, pentru ca sunt nepotrivite. Perchezitii la CJ Braila si la locuinta lui Gheorghe Bunea Stancu (presedintele CJ Braila) intr-un dosar privind licitatii pentru contracte pe bani publici. Ministerul Afacerilor Externe Roman spune ca scopul sanctiunilor UE este sa determine Rusia sa nu-i mai sprijine pe separatistii din Ucraina. Ministrul Agriculturii spune ca interdictia Rusiei privind importurile de alimente din UE poate afecta producatorii romani. Operatiunea de spionaj cibernetic Epic Turla a avut ca victime printre altele 2 ministere si alte 2 institutii guvernamentale din Romania, care se plaseaza pe primul loc in lume în ceea ce priveste numarul de site-uri infectate in acest moment, iar SRI spune ca in spatele acestei operatiuni se afla un stat.

Televiziunile nationale vor trebui sa interpreteze, incepând din octombrie, zilnic, in limbajul mimico-gestual si prin titrare sincron cel putin 30 de minute din programele de stiri, pentru a ajuta persoanele cu deficiente de auz sa aiba acces la informatii de actualitate. Rihanna vrea sa cumpere un club de fotbal din Marea Britanie. 

Nimeni nu stie sa faca ciuperci cu smantana: se curata ciupercile si se toaca cubulete, se calesc in doua trei linguri ulei, apoi se scot si se lasa deoparte. Intr-o craticioara se incinge untul si se pune ceapa taiata in doua, se lasa doar cat sa-si elibereze aromele, apoi se scot, se stinge cu o lingura de faina untul incins si se adauga putin cate putin smantana amestecand incontinuu (se foloseste o smantana cu cel putin 20% grasime), dupa ce sosul a devenit omogen, se adaugm ciupercile, se asezoneaza cu sare si piper, si se mai da intr-un clocot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu