joi, 21 august 2014

21 august 2014

Poza zilei e facuta in Broken Bow, Nebraska.

Situatia din Ucraina este in continuare critica: Petro Porosenko vrea sa dizolve Parlamentul Ucrainei, averile celor mai bogati 10 rusi au crescut cu 3 miliarde de dolari, in ciuda sanctiunilor occidentale. Ahmet Davutoglu a fost desemnat pentru functia de premier al Turciei

Adrian Nastase a plecat din Penitenciarul Jilava, dupa ce Tribunalul Ilfov a decis, definitiv, ca fostul premier sa fie eliberat conditionat, Dan Voiculescu ii transmite ca se bucura pentru acesta, adaugand: "Traim intr-o dictatura care se apropie de final si sunt convins ca dupa aceea vor fi multe de construit in tara noastra". Ministrii Sanatatii, Nicolae Banicioiu, de Externe, Titus Corlatean, Finantelor, Ioana Petrescu, Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, si Justitiei, Robert Cazanciuc, au mers sa doneze sange, Ponta spune ca se duce maine. Politistii au descins la peste 80 de adrese din 11 judete si din Bucuresti intr-un dosar de taieri ilegale si evaziune fiscala cu lemn. ASF scade la jumatate tarifele si comosioanele la obligatiuni si le elimina pentru titluri de stat.

Uleiul de masline se scumpeste, Antarctica ascunde sub gheturile sale un ecosistem de o complexitate uluitoare, volumul gheturilor care se topesc in Groenlanda s-a dublat fata de sfarsitul anilor 2000.

Nimeni nu stie sa faca prosciutto: se taie 12-15 catei de usturoi, se amesteca cu jumatate de cana de sare, 2 lingurite piper, 2 lingurite scortisoara, apa si 2 lingurite de cuisoare, se ia o pulpa de porc intreaga, amestecul se freaca de carne foarte bine, se lasa "la odihnit" timp de 3 zile, intr-un loc racoros si uscat, se sterge orice lichid apare. Se face un nou amestec de usturoi si sare, se freaca din nou carnea, se lasa iarasi "la odihnit" timp de 5 zile, dupa care se sareaza carnea foarte bine, se lasa carnea 30 de zile, se roteste odata la cateva zile, se sterge din cand in cand. Apoi se spala carnea cu apa si otet. Se agata intr-un loc in care nu pot intra mustele, se lasa intre 7 si 8 luni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu