sâmbătă, 2 august 2014

2 august 2014

Poza zilei e facuta in Gaza, in timpul armistitului de 72 de ore.

Situatia din Ucraina este in continuare critica: manifestatie la Moscova pentru a-i cere lui Vladimir Putin sa "treaca la actiune" in Ucraina, rebelii din estul tarii confirma executii extrajudiciare comise in zona. Armata israeliana le permite locuitorilor din nordul Fasiei Gaza sa se intoarca in casele lor. Tornada si ploi torentiale in Istanbul. Guineea, Sierra Leone si Liberia vor impune un cordon sanitar in jurul epicentrului de Ebola. Cel putin 65 de morti intr-o explozie produsa intr-o uzina din estul Chinei. Coliziune intre doua trenuri in Germania, soldata cu 35 de raniti.

Un avion Air France care venea de la Paris la Bucuresti a fost intors, dupa o ora de zbor, fortele de ordine au descins in aeronava la aterizare, initial pasagerilor li s-a spus ca lipseste o persoana din avion, politistii au spus ca e o problema la computerul de bord, Air France a spus ca a fost o greva a angajatilor. Gheorghe Funar va candida ca independent la Presedintia Romaniei la alegerile din toamna. Un tanar a lovit cu o bara de metal 21 de masini dintr-o parcare din Bucuresti, dupa ce prietena lui nu i-a raspuns la telefon.

Un tablou de Manet, evaluat la 35 de milioane de dolari a fost scos la licitatie, actrita Jennifer Garner este insarcinata cu cel de-al patrulea copil, ibuprofenul influenteaza in mod diferit starea de spirit a barbatilor si femeilor si inactivitatea creste riscul de diabet cu pana la 75% 

Nimeni nu stie sa faca visinata: visinele coapte se curata de frunzulite si codite, se spala si se lasa la uscat. Dupa ce s-au uscat, se toarna cu mare grija intr-o damigeana de sticla. Se pune un rand de visine, un rand de zahar, iar ultimul strat trebuie sa fie neaparat de zahar. Se inchide bine damigeana si se lasa la macerat, intr-un loc bine luminat si la caldura, aproximativ o saptamana, pana cand zaharul se topeste formandu-se un sirop. In tot acest timp, zilnic, damigeana trebuie scuturata pentru ca fructele sa se amestece cu zaharul. Cand s-a topit zaharul si siropul este format, se va adauga alcoolul si se mai lasa inca trei saptamani, timp in care damigeana se va agita la doua zile si se va pastra la loc intunecat si mai racoros. Dupa aceasta perioada, se trage cu mare grija lichidul in sticle, fara a agita prea tare continutul. Visinele ramase in damigeana pot fi folosite la prepararea prajiturilor sau mancate pur si simplu.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu