sâmbătă, 16 august 2014

16 august 2014

Poza zilei e cu biserica Nossa Senhora da Penha din Rio de Janeiro, Brazilia.

Situatia in Ucraina este in continuare critica: Rusia si Ucraina s-au pus de acord asupra modalitatilor de patrundere pe teritoriul ucrainean a convoiului umanitar rusesc, care asteapta la frontiera. Fortele kurde, sustinute de SUA, au lansat o ofensiva pentru cucerirea barajului de la Mosul, jihadisti au ucis zeci de persoane, membri ai minoritatii yazidi, in satul irakian Kocho. Serviciile secrete germane i-au spionat pe secretarul de Stat american John Kerry, dar si pe Hillary Clinton si supravegheaza de mai multi ani Turcia.

Cod galben de inundatii in Dobrogea, primarul Timisoarei, Nicolae Robu, care s-a aflat in vacanta la Ibiza, si-a lansat pe Facebook o melodie proprie, purtatorul de cuvant al Guvernului lanseaza un atac foarte dur la adresa jurnalistilor pe care ii catalogheaza drept "anti-guvernamentali".

Sucul de pepene este un remediu pentru tratarea mahmurelii si trebuie sa facem mai multa miscare.

Nimeni nu stie sa faca pita greceasca: se amesteca apa calduta cu drojdia si se lasa sa stea pana cand drojdia se dizolva, se pun  300g faina intr-un bol, se pune si sarea, ierburile aromatie uscate, se adauga apa cu drojdie si uleiul de masline, se amesteca totul bine pana cand se formeaza un aluat lipicios, se framata, adaugand treptat faina, pana cand acesta capata consistenta si nu se mai lipeste, se lasa sa dospeasca intr-un bol uns cu putin ulei de masline, timp de 1-2 ore, acoperit cu un prosop, pana cand isi dubleaza volumul. Se aplatizeaza si se pune pe blatul tapetat cu faina, se imparte in 8 parti egale, care se intind cu sucitorul.Se incinge bine o tigaie de fonta, pe foc mediu spre mare, se unge tigaia cu putin ulei de masline, se pune un disc de aluat in tigaie si se lasa pana cand se formeaza la suprafata lui niste bule mai mici sau mai mari de aer, se intoarce si se lasa 1-2 minute pe partea cealalta, se mai intoarce o data si se lasa 1-2 minute pe foc.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu