joi, 14 august 2014

14 august 2014

Poza zilei este facuta in Monterrey, Mexic.
Situatia in Ucraina este in continuare critica: Moscova indeamna la o incetare urgenta a focului in estul Ucrainei pentru distribuirea ajutorului umanitar populatiei. Parlamentul Ucrainei a adoptat o lege care permite impunerea de sanctiuni Rusiei. Premierul irakian in exercitiu, Nuri al-Maliki, si-a anuntat intentia de a renunta la putere si de a-l sustine pe succesorul sau. SUA vor continua raidurile aeriene in nordul Irakului.

Romania a reintrat in recesiune tehnica, avand doua trimestre consecutive de contractie a PIB, cu cea mai mare scadere economica din UE 28 in al doilea trimestru al anului, de -1%. Victor Ponta spune ca "mergeam cu 130 km/h, acum cu 100 km/h". Titus Corlatean, ministrul de Externe, spune ca fiecare declaratie despre autonomii poate insemna o violare a tratatului dintre Romania si Ungaria. Traian Basescu spune ca daca se reduce CAS, Romania pierde acordul cu FMI si UE, iar anularea unor taxe ar ajuta economia.

Tehnicile de mumificare sunt cu 1.500 de ani mai vechi decat credeau cercetatorii, excesul de greutate si obezitatea cresc riscul de aparitie a 10 tipuri de cancer.

Nimeni nu stie sa  faca sos oriental: se incalzeste uleiul intr-o tigaie si se caleste usturoiul pana capata o culoare aurie, se adauga ghimbirul si se amesteca pentru omogenizare, se da la foc mare si se adauga 1/2 lingura ulei cu chili (boia iute) sau susan, 1 cana sake (vin de orez) sau 1/2 cana vin alb, 3/4 cana ciorba de legume, 1 lingura sos de soia.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu